Biodiversiteit

 

biodiversiteit-in-de-tuin-1596196455-n

 

In de kranten en op tv wordt veel gesproken over de afname van de biodiversiteit in Nederland en wereldwijd. Maar wat is nu precies biodiversiteit en kunnen we die ook zelf positief beïnvloeden? Rob Vereijken, docent en kenner van de natuur in Midden-Brabant probeert de aanwezigen wegwijs te maken in de wereld van de biodiversiteit.

Biodiversiteit is er op diverse niveaus, van grote landschapstypes zoals regenwouden, poolgebieden en woestijnen tot verschillen binnen één soort dier en plant. De variatie op al die gebieden neemt af, terwijl we die toch echt nodig hebben voor ons voedsel, onze medicijnen, ontspanning en een prettige leefomgeving.
Het is een zorgelijke ontwikkeling die onder andere in de Kaaistoep, een natuurgebied tussen Tilburg en Goirle, werd vastgesteld na 25 jaar natuuronderzoek. Een triest verhaal, maar we kunnen er natuurlijk wel iets aan doen. We moeten andere keuzes maken als het om de inrichting van onze omgeving gaat. Iedere burger kan op kleine schaal daar een steentje aan bijdragen en Rob zal ook een aantal voorbeelden daarvan laten zien.

 

Datum

Donderdag 16 november 2023

Tijd

19.45 - 22.00 uur *

Locatie

CC Jan van Besouw

Spreker

De heer Rob Vereijken

Kosten

€ 7,50 inclusief koffie/thee

Uiterste
Inschrijfdatum

15 augustus 2023

Contactpersoon:

Mimi van den Hout

de contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina, u kunt deze
alleen zien als u bent ingelogd

Belangstellenden zijn welkom. Kosten € 10,00 inclusief
koffie/thee, te voldoen aan ingang van de zaal.
*Wij verzoeken u op tijd aanwezig te zijn, zodat de spreker
ongestoord aan de lezing kan beginnen.