Filmcursus

 

met-plezier-naar-de-film2

 

Al enkele jaren programmeert Bert Goessen art house films voor ons. Meestal betreft het films met een artistiek karakter. Goede verhalen die je horizon verbreden, je inspireren en je aan het denken zetten over verschillende thema’s.
Bert Goessen verzorgt voor ons de inleiding waarin hij uitleg geeft over het thema van de film en ons meeneemt in de beweegredenen van de regisseur.

In de filmcyclus van het seizoen 2023/2024 staan vijf Franstalige films op het programma. Feel-good films afgewisseld met indringende portretten van vrouwen die in het leven op zoek zijn naar een zinvol bestaan of anderen een zinvol leven willen bezorgen. Films met vaak ontroerende, innemende en heftige taferelen. Ze spelen zich af in de wereld van de moderne dans, de klassieke muziek en de schilderkunst. Maar ook in het dagelijks leven van gewone families, waar de drama’s voortdurend op de loer liggen.

Maandag 9 oktober 2023 ENCORE
Regie: Cédric Klapisch, 117 min. Een visueel spektakel over een ballerina die door dramatische omstandigheden verandert van klassiek ballet naar moderne dans.
Als lofzang op het dansende, veerkrachtige lichaam is de film een genot om naar te kijken. De kleuren spatten van het doek.

Maandag 13 november 2023 UN BEAU MATIN
Regie: Mia Hansen-Løve, 112 min. Waarom zou je Un beau matin moeten zien? Het antwoord bevat slechts drie woorden: actrice Léa Seydoux. Zoals Penélope Cruz altijd schittert in Spaanse films, zo schittert Léa Seydoux als ze haar tanden in een Frans drama zet. Haar rol in Un beau matin is een van de beste uit haar carrière.

Maandag 29 januari 2024 LA DOUBLE VIE DE VERONIQUE
Regie: Krzysztof Kieslowski, 92 min. Weronika en Veronique zijn beide 20 jaar, geboren op dezelfde dag. Weronika in Polen, Veronique in Parijs. Ze kennen elkaar niet, maar door toeval kruisen ze elkaars leven. De sfeer van de film wordt vooral bepaald door de schitterende klassieke muziek, speciaal geschreven door de Poolse componist Zbigniew Preisner.

Maandag 11 maart 2024 DALVA
Regie: Emmanuelle Nicot, 87 min. De 12-jarige Dalva woont alleen met haar vader. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw en snapt totaal niet waarom ze plotsklap van haar vader wordt weggerukt. Gaandeweg begint ze te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht.

Maandag 15 april 2024 PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU
Regie: Céline Sciamma, 119 min. Zoals een schilder al met een paar penseelstreken een wereld kan oproepen, schetst Céline Sciamma met een paar beginscènes de aanloop tot een groots, romantisch drama van een liefde die slechts van korte duur mag zijn.

 

Datums

09 oktober, 13 november 2023
29 januari, 11 maart, 15 april 2024

Tijd

13.30 uur

Locatie

Filmtheater Pathé
Pieter Vreedeplein 174, Tilburg

Vervoer

Op eigen gelegenheid

Inleider

De heer B. Goessen

Kosten

€ 25,00

Uiterste
Inschrijfdatum

15 augustus 2023

Contactpersoon

Els Lambooij

de contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina, u kunt deze
alleen zien als u bent ingelogd