geannuleerd

Het vrouwenhart in nieuw perspectief.

 

lezing-vrouwenhart-in-perspectief

 

Al enige jaren stellen diverse cardiologen dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen als het gaat om oorzaken en behandelingen van hart- en vaatziekten. Vrouwspecifieke oorzaken zijn bijvoorbeeld de invloed van menopauze, de behandeling van borstkanker, maar ook psychologische factoren. 

Voorheen werd alles langs de mannelijke meetlat gelegd en daarmee zijn we bekend geraakt, maar het is van belang dat we ook op de hoogte zijn van wat voor ons vrouwen relevant is zodat we de symptomen kunnen herkennen en daarnaar handelen. 

Dokter Widdershoven, cardioloog in het ETZ en hoogleraar aan Tilburg University, heeft zich gespecialiseerd in vrouwencardiologie waarvan hij zegt dat deze specialisatie zich bevindt op het grensgebied van cardiologie, psychologie en gynaecologie.
Hij zal de verschillende ziektebeelden bespreken die typisch zijn voor vrouwen en ook zal hij dieper ingaan op de gevolgen die deze kunnen hebben voor de behandeling en prognose.

Datum

Donderdag 11 maart 2021

Tijd

19.45 - 22.00 uur *

Locatie

CC Jan van Besouw

Spreker

Prof. Dr. J.W.M.G. Widdershoven

Kosten

€ 5,00 inclusief koffie/thee **

Contactpersoon

Birgitta Naber

de contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina, u kunt
deze alleen zien als u bent ingelogd

Belangstellenden zijn welkom. Kosten € 7,50 inclusief
koffie/thee, te voldoen aan de ingang van de zaal.

* Wij verzoeken u op tijd aanwezig te zijn, zodat de spreker ongestoord aan de lezing kan beginnen.
** Vanaf dit activiteitenjaar zal de entree op de avond zelf € 7,50 zijn voor zowel leden Vrouwennetwerk Goirle als voor belangstellenden.