Met plezier naar de film

met-plezier-naar-de-film

 

In de filmcyclus van het seizoen 2022/2023 staan vier films op het programma waarin het leven van vrouwen een prominente rol speelt. Het zijn portretten van vooral jonge vrouwen die op zoek zijn naar hun eigen identiteit met vaak ontroerende, innemende en soms heftige taferelen. De films zijn alle vier geregisseerd door een vrouw. De vijfde film, met als titel Drii Winter, is een bijzondere première want de film is pas vanaf 1 september in de Nederlandse bioscopen te zien. 

De vijf geselecteerde films zijn: 

Maandag 10 oktober 2022       DRII WINTER

Regie: Michael Koch. Zwitserland 136 min. De prachtige Zwitserse Alpen dienen als decor voor een film over schuld, boete en vergiffenis. Het verhaal wordt van commentaar voorzien met authentieke Zwitserse liederen gezongen door een a capella gemengd koor. 

Maandag 14 november 2022      SOUAD

Regie: Ayten Amin. Egypte 96 min. Een aangrijpend verhaal over de tegenstrijdigheden in het leven van Souad in het conservatieve Egypte, waar de druk van sociale media botst met de traditionele religieuze beperkingen, hetgeen leidt tot onbehagelijke, schizofrene levens. 

Maandag 30 januari 2023     RADIOGRAPH OF A FAMILY

Regie: Firouzeh Khosrovani. Iran 82 min. Met foto’s en videomateriaal uit het familiearchief, afgewisseld met gestileerde shots, probeert de regisseuse haar jeugd, haar relatie met haar moeder en het getroebleerde huwelijk van haar ouders uit Iran te reconstrueren. 

Maandag 13 maart 2023   KUESSIPAN

Regie: Myriam Verreault. Canada 117 min. Mikuan en Shaniss zijn twee Innu hartsvriendinnen die op de drempel staan naar volwassenheid. Hoewel ze opgroeien als beste vriendinnen in het Innu reservaat Uashat Mak Mani-Utenam in het Canadese Québec, groeien beiden steeds verder uit elkaar. 

Maandag 17 april 2023   MATERNAL

Regie: Maura Delpero. Argentinië 91 min.  De film speelt zich af binnen de muren van een zogenaamde Hogar, een Italiaans religieus opvanghuis voor jonge alleenstaande moeders in Buenos Aires en volgt drie vrouwen: zuster Paola, een Italiaanse non, en de twee tienermoeders Luciana en Fatima. Alle drie worstelen ze op hun eigen manier met de implicaties van het moederschap.

 

Datums 10 oktober, 14 november 2022,
30 januari, 13 maart, 17 april 2023
Tijd 13.30 uur
Locatie Filmtheater Pathé,
Pieter Vreedeplein 174, Tilburg
Inleider De heer B. Goessen
Kosten € 25,00
Uiterste
Inschrijfdatum
15 september 2022
Contactpersoon Els Lambooij
de contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina, u kunt deze
alleen zien als u bent ingelogd