Nationaal Museum van de Speelkaart

 

kaartmuseum

 

Elk gezin heeft wel een stok speelkaarten in huis en vaak zijn die in drukkersstad Turnhout geproduceerd. Ook nu nog worden er meer dan een miljoen kaarten per dag gedrukt. 

In het machinepark van het Nationaal Museum van de Speelkaart voel je nog de sfeer van de 19de-eeuwse speelkaartenfabriek. Authentieke drukpersen en grafische apparatuur illustreren het volledige productieproces, inclusief het snijden, glanzen en hoeken van speelkaarten. Tijdens ons bezoek draait een gepensioneerde drukker de persen en galmt het geluid van de indrukwekkende stoommachine van weleer door het gebouw. 

Momenteel worden speelkaarten voornamelijk gebruikt om plezier te maken, maar deze onschuldige kaarten werden eeuwenlang ingezet voor andere doeleinden zoals propaganda, satire en waarzeggerij. 

Er is een museumwinkel en een museumcafé en u kunt hier voor uzelf een lekker taske koffie of thee uit de automaat halen. Ook mag hier een eventueel meegebrachte lunch gegeten worden. 

Het museum bevindt zich in het centrum van Turnhout, beschikt over een lift en is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

 

Datum

Vrijdag 30 augustus 2019

 

 

Tijd

10.30 - 12.00 uur

 

 

Locatie

Druivenstraat 18, Turnhout (België)

 

 

Vervoer

op eigen gelegenheid
 
U kunt uw auto parkeren
op de parking van het
museum (gratis)
of op parking Muylenberg,
Druivenstraat 15, Turnhout

 

 

Kosten

€ 10,50

 

 

Contactpersoon

Jeannie Op ’t Hoog
de contactgegevens vindt u onderaan
deze pagina, u kunt deze alleen zien
als u bent ingelogd