Bezoek Evoluon 2023

Geplaatst op 20-11-2023  -  Categorie: Algemeen

Tijdens het bezoek aan het Evoluon, afgelopen woensdag 15 november, lieten we ons meevoeren naar de toekomst van gisteren met de tentoonstelling RetroFuture. De visioenen van de toekomstdenkers die in een vorige tijd leefden zijn hier te zien, te ervaren en te voelen.
img-3723Wat kortgeleden nog behoorlijk vreemd leek, is vandaag vertrouwd (denk aan beeldbellen). Wat vroeger onvoorstelbaar was, is nu normaal (denk aan vliegen). Maar ook bleven veel toekomstvisioenen sciencefiction (denk aan tijdreizen).
Welke droom is uitgekomen, welke fantastische idee bleef een fantasie? RetroFuture begint bij klassieke dromen en uitdagingen. Van Da Vinci’s wens om te vliegen tot een jetpack uit de Space Age. Van Nostradamus die het einde van de aarde voorspelde tot de Egyptenaren die geloofden in het eeuwige leven. De toekomstvisies uit het verleden zijn een inspiratie voor hedendaagse kunstenaars die een kijkje geven in een mogelijke toekomst. Misschien eten we dan algen snacks uit een snackautomaat. En betalen we met eco-coins.

De tentoonstelling is erg afwisselend en interactief en onze gids wist ons op een onderhoudende manier rond te leiden. Een bezoek aan deze tentoonstelling is echt aan te raden.
dse.nl/de-nieuwe-retrofuture-expo-in-ons-evoluon-al-bezocht