Culturele Club najaarsprogramma 2020

Geplaatst op 16-09-2020  -  Categorie: Algemeen

Het najaarsprogramma 2020 van de culturele club is rond. Dit najaar staan ​​twee museumbezoeken gepland, in oktober en november. Hopelijk zijn en blijven alle deelnemers in goede gezondheid om de geplande museumbezoeken bij te wonen. Lees hieronder welke musea bezocht worden.

 

NAJAARSPROGRAMMA OKTOBER 2020 CULTURELE CLUB 

Dordrechts Museum

WILLEM BASTIAAN THOLEN 

tholenWillem Bastiaan Tholen (Amsterdam, 1860 – Den Haag, 1931) is een van de meest talentvolle kunstenaars van zijn tijd en was tijdens zijn leven al erg succesvol. Hij won diverse prijzen en zijn kunst werd verkocht over de hele wereld. Tholen werd na zijn leven vooral zeer geliefd en gewild bij kunstverzamelaars.

Wie Tholens kunst kent, denkt meestal aan schilderijen van Hollandse landschappen en water. Havens vol schepen aan de Zuiderzee, velden en duinen. Terwijl juist de grote verscheidenheid van zijn werk de critici destijds al opviel: ‘Tholen durft álles aan’.

In 100 schilderijen en 80 tekeningen en etsen, veelal uit particuliere collecties, zijn de verschillende kanten van Tholen te zien. Stadsgezichten, intieme interieurs en ontroerende (zelf)portretten. Onderwerpen die andere schilders rond 1900 vaak links lieten liggen. Tholen schildert ze met een ongekend gevoel voor schoonheid en liefde voor detail, waarbij hij vaak verrassende perspectieven kiest.

Tholens werk is een ode aan het Hollandse landschap, maar misschien nog wel meer een ode aan interieurs, gebouwen, mensen, en het leven. Van hun alledaagsheid weet Tholen keer op keer iets bijzonders te maken.

 

NAJAARSPROGRAMMA NOVEMBER 2020 CULTURELE CLUB 

Het Noordbrabants Museum najaar-2020

Rondleiding Hoogtepunten 

Kom je voor het eerst in Het Noordbrabants Museum? Met de Hoogtepunten-rondleiding zie je alles wat je niet mag missen. De rondleiding neemt je door het hele museum. Door de bijzondere zalen en locaties en natuurlijk langs alle hoogtepunten van de vaste collectie. Wat ga je zien?

  • Gerard van Spaendonck
  • Navolgers van Jheronimus Bosch
  • Pieter Bruegel
  • Jan Sluijters
  • Marc Manders
  • Reinoud van Vught
  • De Lakenmarkt
  • Vincent van Gogh