Wat kan er wel?

Geplaatst op 30-10-2020  -  Categorie: Algemeen

virtueel

http://www.virtueelmuseumbezoek.nl/home

Op stap met Lucas de Man: Noordbrabants Museum, Den Bosch

Een van de betere (virtuele) rondleidingen geeft het befaamde Noordbrabants Museum in Den Bosch. Struin met de Vlaamse kunstenaar Lucas de Man langs de kleurrijke collectie die de prehistorie tot heden overspant. Wil je meer weten over het Romeinse wijnservies of het topstuk De Lierenman van Pieter Brueghel de Jonge? Kies interactief voor meer verdieping.

Bouw een locomotief: Spoorwegmuseum, Utrecht

De   https://www.spoorwegmuseum.nl\  kies: ontdek, van het Spoorwegmuseum is voor jeugdige knutselaars een feest. Bouw een locomotief/rijtuig/elektrische trein met behulp van de vouwplaten die je uit kunt printen. Al wat grotere treinliefhebber? Volg de workshop 'maak je eigen mini-elektromotor' met maar drie voorwerpen.

Scheepsknopen leggen: Scheepvaartmuseum, Amsterdam

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam ligt even 'voor Pampus', zoals ze het zelf geestig zeggen, maar virtueel kun je gewoon rondsnuffelen in de op een na grootste maritieme collectie ter wereld. Voor de kids is er een leuke workshop scheepsknopen leggen. Vader en moeder leren intussen van de chef-kok van het museum hoe hij tovert met eerlijke producten.

Bron ANWB