Politie – hoe werkt het eigenlijk?

2560px-logo-politie-svg

 

Peter Verschuur neemt ons mee in de structuur, cultuur en werkwijze van de politie, het functioneren van ‘de driehoek’: burgemeester, officier van justitie en politiechef, en bespreekt de veranderingen in de rol en positie van de politie in de Nederlandse samenleving.
Dit alles doorspekt met verhalen en anekdotes uit de praktijk.
Peter Verschuur is voormalig districtschef van de politie Hart van Brabant, waar onder andere Tilburg en Goirle onder vallen.
Onder zijn leiding is het district Tilburg van de 2e naar de 17e plaats gezakt op de ranglijst van de AD misdaadmeter. Ooit begonnen als ‘diender’ op straat is Verschuur stap voor stap opgeklommen. Hij was zeer actief betrokken bij de reorganisatie naar de Nationale Politie. Na zijn vertrek uit Tilburg werd hij programmamanager verzuimaanpak en inmiddels is hij ruim twee jaar hoofd Bureau Ombudsfunctionaris Politie. Hij is politieman in hart en nieren en door zijn verschillende functies en posities kent hij de organisatie heel goed.

Deze lezing organiseren Vrouwennetwerk Goirle en Senioren Goirle samen. Het aantal beschikbare plaatsen is daardoor (mogelijk) beperkter dan normaal.

Datum Maandag 24 februari 2025
Tijd 19.45 - 22.00 uur*
Locatie CC Jan van Besouw
Spreker De heer Peter Verschuur
Kosten € 7,50 inclusief koffie/thee
Uiterste 
inschrijfdatum  
15 november 2024
Contactpersoon

Mariëlle Geelen

de contactgegevens vindt u
onderaan deze pagina, u kunt deze
alleen zien als u bent ingelogd

Belangstellenden zijn welkom. Kosten € 10,00 inclusief koffie of thee, te voldoen aan de ingang van de zaal.

*Wij verzoeken u op tijd aanwezig te zijn, zodat de spreker ongestoord aan de lezing kan beginnen